Agytakarítás

... avagy nyolc dolog, amit pucolj ki az életedből, és boldog leszel!

Mindenkinek vannak olyan szokásai, amik nem kedveznek különösebben a békés, nyugodt életnek. Minél több rossz szokást tart meg egy ember, és gyakorolja azt, annál inkább a rabjukká válik, mígnem a végén azonosul velük, és a kritikákra már csak a vállát rángatja, hogy persze, “de én ilyen vagyok” – olvashattuk a tudasfajta.com oldalán.

 

Bővebben

FILMNÉZÉS ÉS A NYELVTANULÁS

Miért van az, ha megnézünk egy filmet, akkor akár saját magunkat is elkápráztathatjuk azzal, hogy mi mindenre tudunk visszaemlékezni és milyen részletességgel tudunk dolgokat feleleveníteni.

Bővebben

AGYFELTÖLTÉS!

Manapság már semmi sem lehetelten, illetve a korábban a lehetetlenek tűnő dolgok száma mára már erőteljesen csökkent. Persze ronthatja ezt a tendenciát, hogy nagy számban keletkeztek, keletkeznek viszont újak.

Bővebben

BÉBIBUMM, X, Y, Z GENERÁCIÓK ÉS A NYELVTANULÁS

Tari Annamária szakpszichológus, pszichoterapeuta a munka világában a különböző generációk, pontosabb „Vajon mekkora az X, Y és Z generációk közötti szakadék a munkaerőpiacon?” című konferencián  egy történettel indította előadását. Amikor sétált hazafelé, megfigyelt három utasra váró taxist: a harmincas éveiben járó sofőr az ölében egy laptoppal facebookozott, a negyvenes egy mini tévét nézett, a hatvan év körüli férfi pedig keresztrejtvényt fejtett. Mindannyian a generációjukra jellemző szórakozást választották üres óráik eltöltésére.

Bővebben

BIOFEEDBACK

Ejtsd: biofídbek, bájofídbek. Lefordítva biológiai visszacsatolás, egy visszajelzés arról, hogy testünk hogy működik.

Bővebben
1   2   3   >>   Utolsó
facebook